Limone Extreme SkyRace® előzetes2015. október 15. (csütörtök) 20:43 - biga

A Garda tó partján fekvő, festői szépségű olasz település Limone Sul Garda ad otthont a Skyrunner® World Series utolsó állomásának. A szombati Skyrace egy 23 km-es pálya lesz 2000 m szintemelkedéssel, technikás ösvényekkel. A múlt évben itt győzte le az eritreai Petro Manu a lejtőzés fenegyerekét a spanyol Kilian Jornetet.

123_1_800.jpg

 

Az idei verseny különösen fontos az olasz Tadei Pivk számára aki jelenleg 32 pont előnnyel vezeti a ranglistát a spanyol Manuel Merillas előtt. Mindketten remekül versenyeztek az évben és szeretnék felrakni az i-re a pontot. Rajtuk kívül még a spanyol Aritz Egea is érdekelt még a versenyben mert ő áll a képzeletbeli dobogó harmadik fokán és szeretné is azt megtartani. A Salomon angol sorából Tom Owens veszi fel a harcot a legjobbakkal illetve a rutinos, olasz Marco De Gasperi okozhat meglepetést. Titkos favorit a svájci Rémi Bonnet aki télen síalpinnal nyáron pedig terepfutással tengeti életét a Salomon sorában. Jó formában érkezik Olaszországba hiszen a The Rut 25k-t illetve a Lantau 2 Peak versenyt nyerte meg az utóbbi időben. 

123_2_800.jpg

A lányoknál sem dőlt el még a sorozat, hiszen a ranglista első öt helyezettje ott lesz a rajtnál és mindent megtesznek majd a győzelemért. A listát vezető, spanyol Laura Orgué csak 14 ponttal előzi meg az olasz Elisa Descot így nagy küzdelemre van kilátás. A szintén spanyol Maite Maiora és a két amerikai, Stevie Kremer illetve Megan Kimmel is szeretne egy szép szezonzárást, így remek verseny várható a Garda-tó partán a hétvégén.

Rajt szombat délben, mire megebédeltek már be is érkezik az első!

Péntek este Vertical Kilometer, 3 km, 1100 szinttel egy levegővel. 

A verseny hivatalos oldala

Fotók: skyrunning.com

Vissza