Transgrancanaria 20162016. március 3. (csütörtök) 08:25 - biga

Hétvégén rendezik  a nagy népszerűségnek örvendő Transgrancanaria-t, az Ultra-Trail World Tour harmadik állomását. Mondhatjuk, hogy a korábbi években ez a verseny nyitotta a terepfutó szezont és szép magyar eredmények születtek itt, gondolunk itt a 2011-es versenyre ahol Németh Csaba a második, Lőrincz Olivér pedig a hatodik helyet szerezte meg. Az idei évben Lubics Szilviért szoríthatunk a leghosszabb, 125 km-es távon. Lássuk hát kik fognak nagy harcot vívni a győzelemért.

127_1_800.jpg

A nőknék a legnagyobb esélyes a katalán Núria Picas aki zsinórban a harmadik győzelmére készül itt. A múlt évben a Buff Epic Trail-t és a La Diagonale des Fous-t nyerte meg, egyik rendezvény sem tartozik a könnyű versenyek sorába. Núria legnagyobb kihívója a francia Caroline Chaverot lehet. A múlt évben behúzott egy Lavaredo és egy Eiger Ultra győzelmet emellett az IAU Trail VB-n a dobogó második fokára állhatott fel. A kínai Dong Li a tavalyi harmadik helyezésénél biztosan szeretne előrébb lépni idén. A 2015-ös TNF 100 Ausztráliai győzelme és a Vibram Hong Kong 100 második helye mutatja, hogy lesz keresnivalója. Ott lesz még a rajtnál a spanyol Uxue Fraile a svájci Andrea Huser és Denise Zimmermann valamint a lengyel Magdalena Laczak is. A verseny nem lefutott, nagy harcot fognak vívni az itt felsorolt hölgyek a győzelemért és természetesen ne felejtkezzünk el Szilviről sem, szurkolunk neki!

127_2_800.jpg

A férfiaknál kezdjük a sort a litvánok fenegyerekével, Gediminas Grinius-al. A 2015-ös esztendő karrierje legerősebb éve volt aminek meg is lett az eredménye, új szponzor új célok. Mint ahogyan a múlt évben idén is szeretne győzni itt, meg is van minden esélye. Akik ebben szeretnék őt megakadályozni az első sorban a kis francia, Antoine Guillon aki 45 évesen élete legjobb formájában van. Jonas Buud a villámléptű svéd egy Tarawera Ultra győzelemmel kezdte ezt az évet. Tavaly is voltak szép győzelmei (UltraVasan, IAU 100k VB), de ennek a pályának a karaktere nem igazán fekszik neki a sok szint miatt. A kínai terepfutás egyre erősebb, erre itt a jó példa Yan Long Fei aki a hazainak mondható pályákon igen kiemelkedő eredményeket tud felmutatni. Két visszatérőre külön figyelmet is fordítunk, a francia Julien Chorier és  Seb Chaigneau. Előbbi még borsot is törhet a többiek orra alá, míg Seb - aki 2011 és 2013 között két győzelmet és egy harmadik helyet ünnepelhetett itt – vissza tud e térni az őt megillető helyre a top 10-be vagy már csak levezet egy nagyszerű pályafutást? Nagy nevek lesznek még ott a rajtnál akik a múlt évben szép eredményeket tudnak felmutatni. Seth Swanson, Yeray Durán, Tim Tollefson, Franco Colle, Andy Symonds, Pau Bartolo, Fulvio Dapit és Sondre Amdhal neve garantálja a jó versenyt, a nagy küzdelmet a dobogóért.

A táv 125 km, a szintemelkedés 8000 méter, rajt, 4-én (péntek) éjszaka.
A verseny hivatalos oldala: http://www.transgrancanaria.net/
Fotók: transgrancanaria.net

Vissza